معرفی رشته های هنر در هنرستان

رشته های هنر در هنرستان

در هنرستان های فنی حرفه ای 12 رشته هنری ارائه شده ، که هر دانش آموز با توجه به علاقه خود بعد از سال نهم می تواند اقدام به ثبت نام در رشته مورد علاقه خود نمایدو البته پس از فارغ التحصیلی همگی باید برای قبولی در دانشگاه های دولتی کنکور هنر بدهند. کنکور هنر ترکیبی از 35 کتاب از این 12 رشته هنرستان می باشد. ناگفته نماند که علاوه بر این 12 رشته ، رشته های هنری دیگری نیز در هنرستان های کارودانش وجود دارد مثل ؛ نقاشی ایرانی ، عکاسی ، معرق و…

دانش آموزان می بایست با توجه به علاقه شخصی ، توانایی و همچنین توجه به فرم هدایت تحصیلی که آموزش و پرورش در پایان سال تحصیلی نهم به دانش آموزان ارائه می دهد، اقدام به انتخاب رشته مورد علاقه خود بنمایند  و در هنرستان مدنظر خود ثبت نام کنند.

1_ رشته فتوگرافیک :
رشته هنری فوتوگرافیک حاصل از ادغام و ترکیب رشته های عکاسی و گرافیک بوده و دروس و برنامه های مربوط به این زمینه های هنری را شامل می شوند.
دانش آموزان در رشته فتوگرافیک با نرم افزاری های مختلفی که در ارتباط با طراحی و تولید تصاویر تبلیغاتی و بنرهای هنری و تجاری هستند آشنا می شوند
2_ رشته گرافیک:
رشته گرافیک در هنرستان یا ارتباط تصویری به منظور طراحی پوستر و تصاویر متنوع و جذاب در حوزه های مختلف تجاری، تبلیغاتی، هنری و اجتماعی آموزش داده می شود. دانش آموزان با ورود به این رشته زیر شاخه رشته هنر در هنرستان می آموزند که چگونه با در نظر گرفتن استاندارد های لازم و و رعایت نکات اساسی تصویرسازی یک پوستر و پروژه گرافیکی جذاب و موفق را طراحی کنند.
3_ رشته طراحی دوخت:
در رشته طراحی دوخت با انواع لباس های طراحی شده در دوره ها و جوامع مختلف آشنا می شوند. دانش آموزان در این رشته هنری می آموزند که چگونه با خلاقیت خود و رعایت نکات لازم در طراحی و دوخت لباس برای هر یک از افراد، لباس هایی مناسب با طرح هایی نوین و جذاب طراحی نمایند.
4_ رشته معماری داخلی:
رشته معماری داخلی آموزش های لازم جهت طراحی و نقشه کشی ساختمان های مسکونی, تجاری و اداری و همچنین مبلمان ها و دکوراسیون داخلی به دانش آموزان هنرستانی آموزش داده می شود. هنرجویان هنرستان در رشته معماری داخلی با اصول و نکاتی که با جذاب تر و آرامش بخش تر شدن فضای زندگی و یا کاری در ارتباط هستند، آشنا شده و نحوه استفاده و کاربرد آن ها در پروژه های معماری داخلی را یاد می گیرند.
5_ رشته صنایع دستی(فرش):
رشته صنایع دستی شامل آموزش مطالب و دروس مربوط به بخش های مختلف نگارگری، صنایع چوب، سفالگری و فرش بافی می شود. در رشته صنایع دستی زیر گروه شاخه هنر هنرستان به دانش آموزان آموخته می شود که بتوانند هنر و صنایع دستی را در موارد مختلف و کاربردی زندگی روزمره انسان ها جای داده و به زیبا سازی آن ها کمک کنند.
6_ رشته انیمیشن (پویا نمایی):
دانش آموزانی که وارد رشته انیمشین ( پویانمایی) می شوند آموزش های مربوط به ساخت کارتون، انیمیشن و تصاویر متحرک را فرا می گیرند. دروس ارائه شده در این رشته در خصوص طراحی انیمیشن و نحوه کار با نرم افزار ها و آموزش های مرتبط با پویانمایی را شامل می شوند.
7_ رشته نقاشی :
رشته نقاشی دربرگیرنده تمام مباحث و آموزش هایی است که دانش آموزان برای ارائه و خلق یک تابلو و اثر هنری به یادگیری آن ها نیاز دارند. در رشته نقاشی دانش آموزان با رنگ ها و ابزاری های مختلف نقاشی و کاربردهای آن ها در هر یک از موضوعات هنری آشنا می شوند.
8_ رشته نوازندگی ساز جهانی:
رشته نوازندگی ساز جهانی شامل آموزش و یادگیری یکی از ساز های بین المللی مانند پیانو، ویولن، گیتار و سایر موارد مشابه دیگر می شود. موفقیت در این رشته وابسته به رعایت اصول آموزش داده شده و یادگیری آن ها و همچنین داشتن ذوق و خلاقیت در خلق و نواختن قطعات مختلف و داشتن قوه سلامت شنوایی می باشد.
9_ رشته نوازندگی ساز ایرانی :
دانش آموزان در رشته نوازندگی ساز ایرانی با ابزار و ساز های مختلف ایرانی آشنا شده و یادگیری یکی از این ساز ها همچون تار، سه تار، عود، سنتور و … به صورت تخصصی می آموزند. در این رشته دروس و اصول مرتبط با یادگیری سازهای اصیل ایرانی به آن ها آموخته شده و به پرورش آن ها به عنوان نوازنده حرفه ای ساز ایرانی پرداخته می شود.
10_ رشته نمایش :
دانش آموزانی که در انتخاب رشته پایه نهم، رشته نمایش را انتخاب می کنند و علاقه مند به اجرای نمایش و تئاتر هستند، با موضوعات و جنبه های مختلف هنری در این رشته آشنا می شوند. تمامی نکات و موارد لازم درباره اجرا، طراحی و خلق یک نمایش مناسب و مفهومی در رشته نمایش به دانش آموزان آموزش داده شده و آن ها را برای دست یابی به موفقیت های بیشتر در این رشته تحصیلی  آماده می سازند.
11_ رشته سینما:
دانش آموزان و هنرجویان در رشته سینما با مبانی و اصول مرتبط با هنرهای تجسمی، فیلمنامه نویسی، نقد فیلم، تاریخ سینما و سایر بخش های دیگر آشنا می شوند. تمامی اصول مربوط به شاخه ها و زمینه های صنعت سینمای ایران وجهان در ابعاد مختلفی در رشته سینما بررسی شده و به دانش آموزان این رشته تحصیلی آموزش داده می شود.
12 _ رشته تولید برنامه های تلویزونی:
در این رشته هنرستانی ، دانش آموزان با مبانی و اصول گویندگی ، بازیگری ، ساخت و اجرای دکور ، لباس ، ماسک و گریم ، تصویر برداری ، تدوین و صداگذاری و همچنین نگارش متن برنامه های تلویزونی آشنا می شوند.  

✅️ برای اطلاع از اینکه رشته هنری مورد علاقه شما در شهر کرج در کدام هنرستان ها وجود دارد حتما با مشاوران گروه هنر و گروه هنرستان یادگاران دانش تماس بگیرید.

بعدی
آیا از تاثیر مشاوره بر کنکور هنر خبر دارید؟
قبلی
پرسش های متداول درباره رشته های مربوط به کنکور سراسری هنر؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید